banner
user_photo

Vejvis to Spy.Dr

09.11.2010
Už nebudeš psát básničky 21
user_photo

Vejvis to Kwjet

08.11.2010
Souhlasím s tebou 3
to Spy.Dr: Už to řeším, ale je to GoogleChromem, jiný prohlížeče to nedělaj 1
user_photo

Kwjet tu Pýto ([email protected])

08.11.2010
hele, už jsem skoro zapomněl, že s tebou se nebavim, jako žes přešel dvoukilo, oukej, ale Šárku ti nezapomenu.. 13 hehe mno tak jo, já mam taky radost z úspěchu, ale osobně si cenim přechodů některejch lajn (longlajn) který ani v deníčku nemam, mno prostě jsem chtěl říct, že prostě tooo, noooo.. woe že ten hajlajn bůk by měl plnit především informační funkci, tj. když chci jet napnout hajlajn, tak bych se tam měl dočíst kolik spansetů a jak dlouhejch budu potřebovat, jakej je terén pod lajnou (jestli se dá lajna svázat, nebo je potřeba přehazovat repku), kolik plaket/ok si mám připravit a jaký atd, prostě všeobecný info o napínání a ne, že si tam přečtu, že bylo super počasí a že je to prostě príma lajna.. což upřímně, v současnym HLB tak trochu chybí.. myslim, že bysme se měli soustředit hlavně na tydle detaily, aby se z HLB stal víceméně funkční průvodce a až druhotně si pak každej mohl zapsat lajnu, kterou přešel.. a z toho důvodu jsem pro co nejširší databázi haj/mid/lajn, když už mezi sebou máme zdatný hekry, chci říct adminy, který to uměj, tak by bylo fajn to posunout timdle směrem a ke každý hajlajně ještě třeba přidat kolonku hardware(popř. něco podobnýho) kde by byly jasně specifikovaný nároky na vybavení a tak nějak vůbec obtížnost napínání atd.. rozdělit HLB na víc sekcí (cizina, lokal, midlajn, urbany) by potom asi neměl bejt problém, celej HLB pak zase dostane novej řád a stane se z něj mnohem funkčnější nástroj, než je teď, kde plní víceméně funkci - hele já jsem to přešel, popř. je to tady a tady, ale když nejsi místní, tak to stejnak nenajdeš.. zavedl bych povinnost ke každý nově přidaný hajlajně přidat i fotku kotvení, třeba i přístupu, ať je prostě jasno co je potřeba a jak se tam dostat.. u svejch zápisků na slekšopu ( www.slackshop.cz/team/ ) jsem dneska k některejm lajnám přidal odkazy, který když rozklikneš, tak se ti zobrazí na mapách.cz přímo vyznačená lajna, myslim, že to taky není uplně od věci, člověk si pak mnohem líp představí, kde že ten směr vlastně je a jak se tam dostat.. mno tak prostě tak nějak, říkám vám to už roky, to že jsou všude fotky borců na hajlajnách je sice pěkný, ale taky trochu nuda a co je opravdu podstatný na hajlajnách je kotvení, protože právě to dělá hajlajn, když to vemu do důsledku, tak kdyby byly fotky kotvení třeba u vypálenejch chodidel, tak jsem při svý první návštěvě zbytečně 2 hodiny nevymejšlel blbý kotvení a rovnou věděl co kde omotat a mohli jsme pochodit mnohem dýl.. atd.. je zbytečný tydle věci řešit víckrát než jednou, právě v tom je krása a taky nesnáz prvopřechodu, kdy člověk musí vybranej projekt očíhnout, vymyslet kotvení, táhnout s sebou mnohem víc matroše než je třeba a pak na místě vymejšlet co a jak.. mno snad mě chápete co chci říct, když už ten HLB máme hotovej a pěkně se nám rozjíždí, tak by bylo škoda nevyužít jeho plnej potenciál a jen si hrát na nějaký deníčky a buchvíco.. asi by teda bylo dobrý ještě poznamenat, že jméno vymejšlí (dle starejch Yosemitskejch tradic ten, kdo přešel lajnu jako první FM, do tý doby se to může pojmenovat jako projekt, ale právo na jméno má jenom první FM borec - samozřejmě z úcty k člověku, kterej lajnu objevil, s nim může název konzultovat, ale to je čistě věc cti..) to já jen tak, že jsem si na to vzpomněl a doufám, že se to bude i u nás respektovat.. mno takže tak, trochu jsem možná skočil někam jinam, ale myslim, že to stojí za zmínku, určitě jsem pro hajlajny roztřídit na kritéria, který jsem psal (popř i jinak, ale todle mi přijde logický) ale mnohem větší důraz bych kladl na optimalizaci HLB z hlediska praktičnosti, než řešit - todle sem patří a todle sem nepatří.. oujé, tak a já jdu zas navrhovat topení, ať mě zejtra paní nezabije.. SHQ
user_photo

Peeto to Kwjet ([email protected])

08.11.2010
No jestli si potom ten banán můžu nechat..? Klidně tahle varianta, jen říkám svůj názor, že mezi hajlajnama podle mě neni "místo" na lajny bez expozice či nějaký speciality. Pokud se vytvoří podsekce, tak čau párky... Pod slovem highline mám prostě skály ať dělám co dělám... Kongolajna, Harcovská, Guánoline, a stromolajny vidim na trochu jinym postu-spešl podsekce třeba midl nebo nevim1. Můj názor... Jo a jestli si myslíš, že jako chodim pro sebe tak to teda nééé, šeredně se mejlíš, každej večer sedim aspoň dvě hodiny na Slacku a pořád dokola si projíždim svoje úspěchy, abych se poplácal sám po rameni a řekl si: "Peeto, seš fakt na rýlu"
Každej svýho deníčku strůjcem, ať si píše kdo chce co chce, jen by měl trochu uvážit rozhodování... Díky moc, díky171
user_photo

Kwjet ([email protected])

08.11.2010
tak přece nechodíme proto, abysme si mohli napsat hajlajn do deníčku.. na druhou stranu chápu, že když už člověk má jakejsi profil na netu, tak má chuť si svoje počiny zaznamenat, aby na ně nezapomněl a mohl se časem ohlídnout za svym vývojem.. co takhle udělat vedle sekce "cizina" a "domácí hajlajny" taky sekci "tréninkový midlajny" (ať už je vejška jakákoliv) - myslim, že to má svoje opodstatnění, ať už je to pravej hajlajn nebo ne, tak právě tydle místa jsou přínosný pro trénink, jejich napínání bejvá většinou jednodušší než "pravej" hajlajn ve skalách a tim pádem skýtá velkej potenciál pro rozvoj začínajících hajlajnerů.. bejt o branži novej, tak ocenim místo, kam můžu s kámošem zajít, vědět konkrétně, kde se dá napnout ne moc drsná hajlajna s minimálním množstvím matroše, kam není potřeba plánovat velkou víkendovou výpravu a podobně.. nakonec by to tak mohlo docela dobře fungovat, proti tomu myslim nikdo nemůže nic říct.. spokojený budou (doufám) všichni a hlavně to bude plnit účel, tj. motivace hledat a chodit takovýdle lajny bude zachovaná a zároveň se nebudou míchat mezi "pravý" hajlajny, který vyžadujou komplexní přístup a dostatek zkušeností (atd).. i v Praze je několik míst, který by spadaly do příslušný midlajn kategorie a myslim, že hlavně pro začátečníky by bylo přínosný je na webu uvýst.. když už se budou dělat kategorie, tak asi není problém udělat jednu navíc, nespa? oujé, toť můj názor a kdo bude proti, dostane banánem 111 šlak hajl Q
user_photo

Roman to Spy.Dr

08.11.2010
jde o to co tu vlastně vytvářme
pokud s toho chceme udělat něco
jako je lezec tak potom by tam i
tyhle lajny asi měli mít svoje
místo. Jenže pokud se snažíme o
vytvoření databáze hajl lajn v
čechách tak uznej že něco
takového tam nemá moc co dělat
178
user_photo

Spy.Dr

08.11.2010
řeknu to jinak a krátce: neni
třeba něco takovýho dělat a veř
že dost lidem a nejen mě to veme
do budoucna chuť dál něco
podobnýho dělat...
user_photo

Roman

08.11.2010
Já souhlasím s Márou a Hansem.
Urban ninja line mají taky něco
do sebe, to že to není mezi
skálami ještě neznamená že se
tam človek nemůže řádně vyřádit
14. I když třeba takovou kongo
lajnu bych viděl taky spíše jako
trénink.
user_photo

Marc ([email protected])

08.11.2010
Můj osobní názor se shoduje s Hansem: Zahraniční highline nechat, ale udělat jim zvláštní sekci. Pro ty české udělat kriteria.

Co se dnešního stavu týká, asi bych nebyl tak přísný a radikální jako kolouch. Kinder line a Bišík jsou kultovky a splňují výšku, délku, a jsou to sklaní lajny, nevidím důvod mazat. Urban ninja line jako je Železniční a Kulturní bych nechal, výšku i délku to nějakou má a myslím si, že jako highline ve městě je to zajímavé.

Jediné co bych asi smazal jsou ty lesní lajny přes příkop, to mi v HL booku při vší úctě k činnosti Spy.dra a Máry nepřijde úplně vhodné. Bral bych to jako trénink, který se vám kluci minimálně na Drábkách vyplatil...
user_photo

Spy.Dr

08.11.2010
a kua proc ten google Chrom mi to
furt pise jako basnicku Vejvis?
user_photo

Spy.Dr

08.11.2010
Delejte jak myslite, ale
vzpomente si na vase slova, ze
je na case udelat sleklajnovyho
"lezce" kde si bude moc kazdej
"vest svoje virtualni deniky".
Jinak Kubajs(Yak) Grand Finale
neni stromhighline jak si furt
predstavujes. Jestli je kotvená
za stromy nebo za sutr preci
nehraje roli...Proc za kazdou
cenu chcete promazavat neco,
kdyz to neni potreba? Jakmile
Vejvis udela nejaky rozumny
filtrovani a razeni atd. tak
nebude sebemensi problem.
user_photo

malafson

08.11.2010
Takova sranda.. www.youtube.com/user… 2
user_photo

Hans to HL

08.11.2010
zahranicni bych nechal, jen je dal do samostatny sekce a pro ty nase bych nastavil jasny kriteria ktery musi splnit aby mohla byt zarazena...napada me zatim jen tohhle: vyska, delka??, verejny pristup, vhodnost dalsiho napinani apod.
user_photo

kolouch 2 Vejv

08.11.2010
Je to o tom, co má Hl book splňovat: pokud jde o to, aby si každej mohl do deníčku připsat hajlajnu kterou přejde, pak je na místě nechat tam i ty zahraniční- nebo řekněme mimo běžnej dosah- (jako je třeba Polsko, Slovensko, Sasko). Pokud jde o to - jak to maj ty Frantíci- vytvořit databázi hajlajn v Česku- tak tam nepatřej. Náš případ je ale asi ten první, takže Chorro nechat, ale ten Lost Arow???
user_photo

Vejvis to Kolouch

08.11.2010
Ty highliny v cizině bych tam klidně nechal, to jsou opravdový highline, už mám skoro hotový rozřazení highline podle oblastí, aby v tom nebyl takovej guláš, doufám že najdu co nejdřív čas abych to dodělal. Jinak ty midline, který sou spíše tréninkový bych klidně smazal ...
user_photo

kolouch 4 Q

08.11.2010
Takhle to já nevidím! HL book by měl podle mě, mít určitou úroveň, kterou ovšem vytváříme společně a je i jakýmsi reprezentantem slackline v Česku- možná to zní nadneseně, ale už to tak bude. Co bych ovšem nechtěl je, abysme se kvůli tomu hádali. Jde mi o to jak by to mělo vypadat co nejlíp a pokud budu se svým názorem sám, tak se podřídím...
user_photo

08.11.2010
Kolouchu je to tvůj web, tak si s tim dělej co chceš, já bych byl klidně pro, sice to tu možná bude chvíli vřít, ale máš moji podporu, sám bych to nenavrh, ale koneckonců, pro udržený určitý úrovně, proč ne.. a nikomu samozřejmě nic nebrání na svým webu založit novej midlajn bůk..
user_photo

kolouch

08.11.2010
Můj pohled na vymazání. Začnu svejma: Guanoline- nelze běžně chodit. Obě v El Chorru- není důvod aby byly v naší databázi stejně jako Lost Arow. Potom taky asi Kongolajna- i když tady bych se rád nechal přesvědčit že tam patří...Dále pak podle toho jak jdou za sebou - Železniční,2 kunčická, Grand finale,Hradlajn,Kulturní,Pilíře,Tyršovská a Urban Červený Harcov.
Potom je tu pár trpaslíků, dýlkou a výškou, mezi který patří Bišík a Kindrhajlajn, ty maj ale podle mě "právo" zůstat
vzhledem k významu kterej měly- maj- v historii...toť můj (radikální?) názor.
user_photo

Yak!

08.11.2010
Zajímavej odkaz na cesty do Francie:) highlinedatabase.blo…

Jinak stromhajlajnu napneš všude, myslim si že zadavat to do deníků neni třeba..
user_photo

08.11.2010
pravdu má náčelník!!
to Kolouch: dobrej nápad udělat kastu drsňáků, ale tim pádem bych kritéria udělal trochu přísnější, páč kilo dneska chodí kdekdo, tak aby to mělo pořádný grády, viděl bych to: Longline 200+ / Wasrlajn 100+ / Hajlajn 50+ .. popřípadě ještě víc, abych měl taky nějakou motivaci, páč jinak bych tam už byl zařazenej a zas bych měl útrum.. 8
co se týče vopravdickejch a nevopravdickejch hajlajn, tak na to bych se vyprd, pravda je, že midlajny bych do HL bůku nepsal, ale lajnu nad 10 m vejšky klidně, ať už je to kotvený za stromy, nebo za pořádný šutřiska.. samozřejmě záleží na svědomí každýho jedince, jestli si myslí, že jeho lajna je dostatečně významná, aby mohla bejt považovaná za hajlajnu.. třeba dejme tomu docela dlouhej ninja hajlajn na Žofín (36/6) taky není psanej v HL bůku a to si myslim, že přejít tudle potvoru není jen tak (navíc za ne uplně dobrýho osvětlení atd).. mno nic bych asi nemazal, aby nevznikly zbytečný rozepře, ale zas by asi nebylo dobrý, kdyby se HL bůk začal plnit midlajnama (tj. do 10 m vejšky) - to bych byl schopnej pochopit leda u lajn, který svojí expozicí kladou nároky na psychosetup v hlavě podobný, jako u "velkejch" hajlajn.. tzn. ne někde v ďolíku, ale pěkně na kopci, s výhledem atd.. koneckonců, hajlajn je jasně definovanej - nad 10 m vejšky a cokoliv menšího je prostě midlajn..
to Peeto: hehe svoje jsem si taky oddřel, řek bych že na hajlajnách mnohem víc, než takovej kosmírnej letec Voříšek a longy? ani nemluvě, těch natahanejch a nachozenejch kiláků byses taky těžko dopočítal.. ale furt si myslim, že jsem pěkná sračka, pořád se mi to klepe, takže jsem si řek, že si začnu dávat pořádný průvěsy a začnu fest trénovat, aby se to taky někam hejblo, páč takhle bysme to daleko nedotáhli..6 mno takže prostě všem přeju ať to ťape a kucí, dyk si to každej chodí hlavně pro sebe ne? takže keep on slackin' , seeya on line a hlavně slack heil Q

FOTOlive

FotoLIVE
Puerto de la Cruz, Tenerife 01/2021
Nejnovější highline
Název Délka Výška
Lost repka pine 30 m 15 m
PS: "Bacha na Elišky" 100 m 80 m
Jezerní mrčba 160 m 80 m
Rána do kulí 39 m 4 m
Attraction Direct 65 m 15 m
Nejnovější přechody hl
Datum Lajner Highline