banner
user_photo

Peeto ([email protected])

22.09.2010
to Kolouch: můžeme slavit úspěch, je to v cajku31171.
to Michal:s longem můžu jedině souhlasit... Ve škole končim ve dvě a hnedka potom můžu dorazit přímo na místo.. Jak to vidíš s matrošem?? Moc se mi to do školy tahat nechce, ale když nic jinýho nezbyde...
to Hejnice group: situace vypadá následovně... Kdo může, ať dorazí v pátek k Čéřovi na barák-lajna, grilování, spaní. Čéřa nakoupí maso, zeleninu a dohormady se na to složíme..zatim jsme to spočítali na nějakejch cca 10 lidí, tak kdyžtak napište někdo další, abychom s váma počítali a nakoupili víc..(já, Kolouch, Oli, Ondra, Čéřa, Marek, Voříšek, Vejvis, Stanely) vyjádřete se co chcete pít, kousek je hospoda, tak můžem natočit do džbánu nebo koupit víno...? V sobotu ráno vstanem nějak rozumně-viděl bych to na osmou a přesunem se do Hjenic. V sobotu je v plánu Ořešník...natáhnout, pochodit, možná i trochu popolízt a hlavně zevlovat. Potom záleží na dohodě, jak se spaním... Myslel jsem, že bychom mohli přespat buď u Ořešáku nebo se navečer přesunout na Cimbuří, ale jestli někdo zavelí, jdem spát ke Kolouchovi, tak je jasno21. Neděle a nejspíš i pondělí bude patřit Cimbuří. Co se týče lidí, který dorazej postupně, tak vim o Pavlovi Kovaříčkovi(neděle-Cimbu), Roman(neděle-Cimbu) Spy.Dr(Ořešník), Kajoch(podle situace), David(Ořešník)...zbytek už nevim sorry(ale napiště, aby bylo jasno). Pohrávám si s myšlenkou dát Jizerskou trilogii na jeden zátah, tudíž např. v pondělek odpo sbalit Cimbu a přesunout se na Paličník nebo to nechat na úterý... Je tu ještě možnost dole u chrámu v Hejnicích napnout nějakýho longa, ale záleží na domluvě...já bych byl klidně pro.. Teďka ještě malej technickej dotaz. Jak se dohodnem s matrošem?? Kolouchu, můžu s tebou jako s domácim počítat? Řekni co vzít navíc a vezmem navíc. Poberu klidně všechen svůj matroš, ale abychom netahali dříví do lesa a neměli všichni plný bágly železa. Dalo by se chodit po tvym vajtmedžiku1? Rozhodíme zátěž do báglů dole před výstupem, takže se nikdo nebude tahat zbytečně, jen je potřeba domluvit co a jak...Určitě budeš muset vzít prsteny, páč seš Pán prstenů171. A zbytek si řekni jak ti vyhovuje... Napiště názory na toho longa, ať s tim kdyžtak taky počítáme...můžu vzít 150. Tak jsem snad na nic nezapomněl, piště připomínky4.
Díky, díky moc10
user_photo

Spy.Dr 2 Vejvis

22.09.2010
Prosimte udelej do Fora nejaky
klikaci tagy na obrazky a na
url. a dotaz, nevis proc mi to
radkuje jak basnicku?(prohlizec
Google Chrome win XP SP3)
user_photo

Spy.Dr

22.09.2010
PetrN: je skoro lepší to povolit
grigrinou nez timhle, - vid
ondro kdyz v sobotce letelo
kvuli tomu kilo.

OHK: no polaci to snad prodavaj
jakoze na tom jejich
slackline.pl, nebo jak to maj,
nekde jsem to nasel na FB, tedka
tam maj cerny triko s peknym
obrazkem. a taky tam maj
drbnutej blackmagic (v tech
fotkach na FB)
user_photo

ondrahk to PetrN ([email protected])

22.09.2010
Tu "separé brzdu" ...my tomu rikame namotavak u kila musis mit hooodne dlouhou hlavne a povolovat ji pomalu, jinak se to fakt pretavi (vyzkouseno) ....doporucuju to na lajny do 50m
user_photo

ondrahk to Spydr ([email protected])

22.09.2010
To je ale nejaka garazovka ne? Nebo to nekdo prodava?
user_photo

Spy.Dr

22.09.2010
kterak poláci vyrábějí banány,
přijde mi to jako omyl z ruska
www.riz.cz/6kjtd 21
user_photo

Kajoch

22.09.2010
2 Michal: už mne to taky napadlo, zajít tam něco... ale zejtra musím makat celej den, tak snad ještě bude příležitost.

2 PetrN: jen si dej bacha při povolování této separé brzdy, protože to tření je tam značný a může to lajnu přetavit a frrrr..5 Pokud to nerveš jako prase, tak na kilo Gri-gri povolíš v pohodě a na delší je stejně lepší přidat další pár kladek a seš zase v pohodě.

2 Hejnice HL: o víkendu se pohybuju v lokalitě, takže s ohledem na počasí se někde snad objevím 14
user_photo

voříšek to Michal

22.09.2010
to neni vubec blbej napad! jesi mas matros 70
kdyztak se ozvi v kolik asi.
user_photo

Michal to Liberec

22.09.2010
BTW: nešel by někdo z Liberecký sekce zítra dopoledne natáhnout nějakýho macka na Bělidlo?1
user_photo

Michal to Hejnice

22.09.2010
heleďte se lidičkové...já ani moje drahá polovička nedorazíme o víkendu za váma, protože jedem na Moravu do sklípku na vinobraní 312 tak nám držte palce ať tam toho pošlem co možná nejvíc a ať co nejdýl vydržíme21
user_photo

PetrN 2 ól

22.09.2010
...a další díky zkušenějším borcům. Separé brzda je postupným promotáváním další lajny spojení dvou šeklů, karabin, prakticky čehokoli. Drží to třením přídavné lajny o sebe samu a krom "piplání" na začátku je to celkem příjemná záležitost. Tahal jsem 105 m s jedním párem dvoukladek sám a instalace separé brzdy byla to nejpříjemnější :-). Tak čus a mějte se príma. PN
user_photo

Spy.Dr 2 All group hejnická vikendovská

22.09.2010
Jak to vidíte se sobotou?
nějakej přibližnej plán, nejlíp
i časovej, protože hodláme
dorazit v sobotu ráno a rád bych
šel hromadně s grupou, tak abych
tam 3 hodiny nečekal nebo
nepřijel a vy už nebyli
nahoře... máte někdo tucha?
user_photo

stanely

22.09.2010
Ahoj, tak nakonec tady na víkend zůstávám 1. Takže s námi i s vejvisem taky počítejte 10. Můžem pít ... no co třeba na tvůj účet 21.
user_photo

kolouch 2 Peeto

22.09.2010
Tak na co budem v pátek pít313131?
user_photo

Spy.Dr 2 Pítko

22.09.2010
Ano pane251
user_photo

Kwjet to PetrN ([email protected])

22.09.2010
ahoj, na způsob jak upevnit lajnu v banánu, se můžeš podívat tady www.slackshop.cz/tec…
jinak zvykem je dávat šekl s pinem ke kladce a banán na druhou stranu, ale je to jedno, tah je v lajně všude stejnej.. grigri se dá použít u lajny tak do 120 m (když používáš jeden pár dvoukladek), pak už je lepší použít ID nebo Rig a hlavně zvyšovat počet dvoukladek v základní formaci, tj. z 5:1 na 9:1 aby se tah líp rozložil, jak píše Marc..
user_photo

Peeto to Spy.dér ([email protected])

22.09.2010
Jak držte palečky??..ty si drž longlajnovej mód, převal to tam a zpátky, hoď si prdeláče a můžeš balit171. My to za tebe nepřejdem s palečkama ani bez palečků 21. Tož kurňa pošli to tam..máš moji důvěru a nesnaž se ji zklamat14.
user_photo

Marc

21.09.2010
To PetrN: přesně obráceně, šekl ke kladkám a banán ke stromu, tam je daleko větší tah na lajnu.

Ochrana lajny: do banánu nic a do šeklu s lock pinem taky nic, páč pak je tam moc materiálu a pokroutí se to ve výsledku ještě daleko víc...

a čemu říkáš separé brzda??? Ono totiž záleží na počtu kladek. Čím více kladek v systému, tím se síla rozloží do více pramenů lana a pak působí na brzdu ( gri gri) menší síla. Takže třeba 100m napneš na dvou dvoukladkách, ale gri gri se bude už hůře povolovat. Zvýšíš-li počet kladek na čtyři dvoukladky, na grigri bude zase menší síla a mužeš ho použít přes i přes 100m dál ... pokračování gri gri je třeba petzl rig, je celkově větší, větší povolovací páka a další vymoženosti...
user_photo

ondrahk ([email protected])

21.09.2010
Nový design stránek lajny.cz ....a koukejte hlasovat v anketě :-)
user_photo

Spy.Dr

21.09.2010
ve čtvrtek jdu snad tahat kilo,
tak mi držte palečky bando ať to
vyjde, a jestli jo, tak o
vikendu snad přijede Spy.Dr 100+
2 Když bůh (žena) dá 251

FOTOlive

FotoLIVE
Puerto de la Cruz, Tenerife 01/2021
Nejnovější highline