banner
user_photo

kolouch to ochrana přírody a majetku

03.11.2010
No a to je taky jeden z hlavních důvodů proč se vůbec nějakým ČAS zabývat...prostě musí bejt jasný- a to nejen ze stanov, ale i z toho jak se na skalách chováme, že nejsme škůdci. 14 Co se týče používanýho matroše je to celkem věc každýho...i když...teoreticky: dva si napnou Hl, projdou se a nic se nestane, pude kolem nědo: " jé Hl to znám můžu si to vyzkoušet?" Jasan!... a něco selže a dojde k úrazu...zodpovědnost je na čí straně? (nebo jinak- teď na Drábskejch-moje a Spydrovi cajky, montujeme to ještě s Jindřichem a Markem, lajna rupne, selže backup, co já vím ...pod někým kdo ani nemontoval a ani ten matroš není jeho...)6Takovejch scénářů se dá vymyslet mrtě a to ještě nemluvím o fesťáku třeba na Bišíku...Takže mi z toho plyne jednoznačně: chtělo by to asi někoho kdo se trochu vyzná v zákonech a má na to papír...aspoň ze s Plzně1
user_photo

Yak!

03.11.2010
Někde v pravidlech piskovcoveho lezeni je dokonce napsáno že je zakázáno dostavat se z věže na věž pomocí přemostění apod.. s tím by mohl být problém.. Některým lidem z OVK(oblastni vrcholová komise) se highline nelíbí protože si myslí že se to natahuje za slaňáky a za fixní jištění..
user_photo

ondrahk to CAS

02.11.2010
No, je potreba prave ta ochrana prirody a majetku. To, ze nema matros, kterej se pouziva certifikaty je vec pouze nase. Ale treba pri lezeni kdyz se ti roztrhne sedak a pojistovna zjisti, zes ho mel sitej doma, taky ti nic nedaj....je to mysleny v tomhle smyslu...proste aby bylo vsechno kryty. Je to proste takovy doporuceni. Cely ty pravidla jsou prave kvuli ty ochrane priridy a majetku, protoze jen diky tomu, ze neco takovyho, jako tyhle pravidla mas se ti muze povest vyjednat nejakou vyjimku, az to postupne vsude pozakazujou, jako se o tom vsude na pisku mluvi. Nekde v Tisy nebo v Labaku nebo kde to bylo uz se to nejak resilo, ze chtej HL zakazat...
user_photo

kolouch

02.11.2010
Hezky pjekně voni. Jen tak dál1konečně se rozjíždí diskuze a to je gut!Co se HL týče jsem taky spíš pro pár řádek ohledně ochrany hentej přírody a certifikáty nechat zlatníkům...
user_photo

Kwjet ([email protected])

02.11.2010
taky pravda, že nejlíp to asi udržet na maximálně obecný úrovni, aby se do toho dalo schovat co nejvíc a zaroveň se ze všeho dalo vybruslit.. 178 Smolda mi dneska řikal, že už to měl vloni všechno sepsaný, ale nějak jsme se k tomu nedokopali, tak já ho zkusim poprosit o nějakou konzultaci.. 4 páč jinak co se stanov týče aby to nějak fungovalo, tak my stejnak vymyslíme prd, páč nejsme stanovený stanováři.. to by chtělo právníka, nebo nějakou podobnou zvěřenu..
user_photo

Kwjet to Ondra ([email protected])

02.11.2010
hehe tak to je vlastně taky pravda, co je psáno, to je dáno, ale co se dělá v praxi je pak věc jiná.. taky pravda, že těžko říct, kdo by měl právo a lejstro na to vůbec někoho školit.. asi na tydle úkony nejsem moc právně způsobilej, vono obecně organizace je dobrá věc, ale jsou asociálové jako já, který toho společnosti moc nabídnout nemůžou.. tak já vám aspoň budu nosit bágly.. 4
user_photo

Spy.Dr

02.11.2010
Ondro necetl jsem to, ale zase moc neblaznete s nejakejma stanovama, uvedom si jak se spousta veci z veci plynoucich ze situaci dela. Urcite budu mluvit za vsechny kdyz reknu ze se nechci dostat do situace kdy bych si rekl tady by to slo, tady by byl dobrej hajlajn, ale diky tem blbejm stanovam tady nejsem schopnej udelat to co mi stanovy nakazuji. Nehlede na to ze polovina naseho matrose nema certifikaci.

Ondro minimalizuj to jen na ustanoveni eliminujici poskozeni ciziho majetku.
user_photo

ondrahk to Kwjet

02.11.2010
To o tom backupu je tam spis pro dobro organizace, abysme byli kryty , kdyby se nekomu neco stalo...mozna by tam, bylo jeste dobry, aby ty komponenty byly technicky zpusobile nebo neco...proste,aby se na tobe nikdo nehojil. Do skoleni bych se nehrnul zase ja...protoze prave kdyz se neco stane, prvni, za kym by ty policajti sli by byl ten, kdo je skolil a je to zase dalsi litani atd... Dalsi vec, proc to tam je dobry sou takovy ty prudici duchodci, ktery si myslej, ze se chtej lidi dobrovolne zabijet...takhle das aspon trochu najevo, ze by to mohlo bejt bezpecny ve velkejch uvozovkach samozrejme....
user_photo

Kwjet to Ondra ([email protected])

02.11.2010
ty pravidla jsou fajn, ale dle mýho názoru jde těžko definovat hajlajn timhle způsobem (nezávislej bekap, certifikovaný komponenty) hlavně proto, že se todle odvětví neustále vyvíjí a metody napínání delší a delších hajlajn se zdokonalujou a mutujou.. například vectran, aeon, super pevný lajny, ale certifikaci nemaj, k čemu taky.. a necertifikovaná třítuna kotvená v šeklu bude dycky pevnější (nebo stejně pevná), než jakýkoliv zauzlovaný lano.. hajlajny bych spíš viděl v rámci nějakejch školení, prostě kdo bude chtít napínat hajlajn, tak bude muset projhít kurzem na jehož konci dostane štempl, že je způsobilej atd.. na druhou stranu to je takový elitářský, najednou se to posune někam do absurdna a začíná to smrdět.. osobně si myslim, že definovat by se toho moc nemělo, spíš bych to viděl v rámci všeobecný osvěty, workshopů a tak nějak šíření know-how mezi lidi.. samozřejmě pravidla jako nepoužívat lezecký jištění pro hlavní kotvení, ochrana skal atd, jsem určitě pro.. tož asi tak, Q
user_photo

Kwjet to Honzin ([email protected])

02.11.2010
hehe no to jsou normální korejský prdeláče, to neni zas tak složitý.. týpek to má dobře technicky zmáklý, ale neni na tom nic hroznýho, člověk padá na zadek, chce se to dobře trefit, ale trochu tréninku a jde to 5
user_photo

Honzin

02.11.2010
Tyjo jak to dělá? Pán asi nemá koule 2
www.youtube.com/watc…

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500