ale zato jsem natočil a sestříhal video, mrkni here www.youtube.com/watc…
sněhu bylo dost, pršelo taky slušně, prostě hajlajn párty jak má bejt
chodit se musí za každýho počasí, jinak se těch 52 hajlajn letos nestihne..
kdo má nápad na další vejlet, ať se neváhá podělit.. ať to šlape, hajlajn hajl Q
Vezmu všechno železo co mám a nějakou kratší lajnu, třeba na tu 40ku
Zásada by měla být, že když cokoliv praskne nebo jinak selže, neměl bys udělat buch na zem ať už vymyslíš setup jakkoliv. Je dobrý se zamyslet co se stane když jakejkoliv článej třeba praskne. Pokud dojdeš k závěru, že to vždy na něčem dostatečně pevnym pořád drží, je to v cajku. Další věc nad kterou je dobrý se taky zamyslet je to, že když třeba prdne lajna a měl bys jít do bekapu, tak se může stát to, že se bekap prověsí tak, že se třeba může drbnout o skálu nebo cokoliv jinýho, takže dostatečně bandážovat na místech předpokládanýho styku s něčím. Chce to domejšlet do důsledků...blbý je že chyba na HL by mohla bejt poslední
) a napnout každou lajnu zvlášť podle libosti, anebo se to dá napnout oboje najednou pomocí jedněch kladek - potom je dobrý, když je bekapová lajna trochu víc prověšená, aby si zachovala větší pevnost než lajna hlavní (výhoda tohodle systému je, že si obě lajny můžeš předtejpovat dole na zemi a ve vějšce už se to pak chová jako jedna lajna, takže ušetříš nějakej čas i starosti).. je důležitý, když napínáš obě lajny najednou, aby každá lajna měla svý vlastní kotvení (tj. nedávat 2 lajny do jednoho šeklu nebo bandity) - z toho vyplývá podmínka, aby se ti do kladek vešly 2 šekly najednou, popř. to pořešit nějak jinak (kotvící deska? ale to už mi přijde krapet překombinovaný).. taky je dobrý nakonec udělat nějakej bekap kladek, protože v případě jejich selhání by ti lajnovej bekap moc nepomoh.. napínání hajlajn s dvěma lajnama je docela komplexní záležitost (ostatně stejně jako napínání klasický hajlajny s lanovym bekapem) takže to chce mít nějaký zkušenosti a hlavně dávat bacha, aby člověk v tý spleti provázků někde neudělal chybu..
kdyby něco, ptej se dál, slack zdar Q
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
error 500